Erga kai Ypodomes



Έργα Καβάλα - Δεκεμβριος 2021
Η πόλη διαθέτει 4 λιμάνια, 2 αεροδρόμια, κλειστό αυτοκινητόδρομο, 5 μαρίνες 500 θέσεων και απεριόριστο νερό για γήπεδα γκολφ, αμπελώνες και μεγάλα ξενοδοχεία.
 
 Μετατροπή σε Boutique Hotel το ακίνητο Μπαλάνου στο Φάληρο Καβάλας. Χάρτης Google
Ένα ξενοδοχείο Boutique Hotel 17 δωματίων ετοιμάζεται σε διατηρητέο κτίριο στο Φάληρο Καβάλας.

Πρόκειται για κτίριο που κατέρρευσε και πρέπει να κτιστεί από την αρχή. Η θέα είναι προς τη θάλασσα και θεωρείται από τα κορυφαία σημεία στην πόλη.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι η  προσθήκη ενός γυάλινου ορόφου κάτι που θα κάνει το κτίριο εντυπωσιακό.

Κόστος 2 εκ ευρώ.
Status: Εγκατάλειψη το 2016.
 
Egnatia Eviation 21.000.000 ευρώ επενδυση στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα (LGKM), 5 χμ από την Καβάλα. Google Maps
Η Egnatia Eviation θα νοικιαζει με  15000 ευρώ/μήνα το αεροδρομιο για 40 χρόνια έκτασης 137 στρεμμάτων.
 
 Το αεροδρόμιο προσφέρει δυνατότητες εγκατάστασης εταιριών εκπαίδευσης πιλότων. Κατασκευάστηκε με χρήματα της αμερικανικής βοήθειας το 1947 ως στρατιωτικό αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του 80 όταν κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Το αεροδρόμιο έχει πλεονεκτήματα:
- 3χμ από την Εγνατία οδό.
- 5* και 4* ξενοδοχεία στην πόλη της Καβάλας.
- 5χμ από την πόλη της Καβάλας
- 5χμ κοντά σε νοσοκομείο, λιμάνι.

Η εταιρία egnatia aviation ενδιαφέρεται να επενδύσει 21εκ ευρώ για να γίνει σχολή πιλότων. Το 2017 έχει 120 μαθητές πιλότους.

ΤΑΙΠΕΔ. Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην "Αλάνα Ηρακλειτσας" Google Maps
Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην "Αλάνα Ηρακλειτσας"  σε έκταση 44.600 τ.μ. (οικόπεδο 150,000τμ, 600μ ακτή, συντελεστής δόμησης 0,3, κάλυψη 40%). Υπάρχει μαρίνα σκαφών στην ακτογραμμή.

Συγκεκριμένες Προδιαγραφές :
Α. Ένα ξενοδοχείο 400 κλινών με εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο, γήπεδα τένις κατασκευαστικής αξίας 23εκ ευρώ.
Β. Ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας κατασκευαστικής αξίας 6εκ ευρω για maximum 960 περιποιήσεις/ημέρα (λειτουργία 7μηνη) με θέσεις εργασίας 49 ατόμων.
Γ. 50 μεζονέτες από 100-140τμ συνολικής αξίας 6,5εκ ευρώ.
Δ. Αξιοποίηση της παραλίας.

(completion date: Υπό δημοπράτηση - αναβολή για άγνωστο διάστημα)

Επενδύσεις 3εκ ευρώ από την Akrolithos
Η εταιρία της οικογένειας Χατζησάββα διαθέτει 3 ιδιόκτητα λατομεία 500,000 τ.μ. στην περιοχή του Παγγαίου και 60,000τμ γραφεία, μονάδες επεξεργασίας και εκθεσιακούς χώρους. Ιδρύθηκε το 1979 και εξάγει επεξεργασμένες πέτρες σε 78 χώρες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρία του είδους στην Ελλάδα.

Η επιτυχία της εταιρίας οφείλεται στις χαμηλές τιμές λόγω της ανεξάντλητης πρώτης ύλης, την καθετοποίηση της εταιρίας, και την ανθεκτικότητα του υλικού. Το 2016 εξάγει το 68% των προϊόντων που παράγει. Οι εξαγωγές γίνονται κυρίως μέσω θαλάσσης, ενώ αρκετά φορτηγά κάθε εβδομάδα κατευθύνονται προς τις Άλπεις, όπου ο σχιστόλιθος Καβάλας χρησιμοποιείται στις στέγες σπιτιών.

Το 2016-2017 θα επενδυθούν 3εκ ευρώ σε έργα υποδομής και μηχανήματα.

Ανακατασκευή Αμφιθεάτρου Καβάλας IvestaGroup - Το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Χάρτης Google
Στις μελέτες της InvestaGroup έμεινε το πιο σημαντικό δημόσιο έργο στη Καβάλα από το 2010 που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα για σημαντικά συνέδρια.

Η μελέτη αφορά στην ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας, το οποίο θα φιλοξενεί 460 θεατές. Το κτίριο θα κατασκευαστεί εντός του οικοδομικού ιστού στο βορειοδυτικό άκρο του οικόπεδο του Νομαρχιακού Μεγάρου επί της οδού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος είναι ένας από τους κεντρικότερους άξονες της πόλης.

Σήμερα στο χώρο υπάρχει ήδη το αμφιθέατρο της Νομαρχίας το οποίο θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα ανεγερθεί το νέο κτίριο.
Το νέο αμφιθέατρο που πρόκειται να ανεγερθεί καλύπτει επιφάνεια 1.695,87μ2 ενώ το συνολικό του εμβαδόν ανέρχεται σε 2.328,38 μ2. (πηγή: μελέτη Investagroup 2010). Έτος Κατασκευής: Άγνωστο.

Σχέδιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για να γίνει το κτίριο που στεγάζεται ξενοδοχείο. Google Maps.
Υπάρχει πρόταση για την μετατροπή  του κτιρίου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας σε ξενοδοχείο, από τον ίδιο τον οργανισμό. Πρόκειται για ακίνητο φιλέτο στην παραλία της Καβάλας με θέα το λιμάνι της πόλης. Το κτίριο κτίστηκε μέσα στη θάλασσα το 1974 με την επιχωμάτωση της παλιάς παραλίας την δεκαετία του 50 και μετά. Το οικόπεδο είναι 574τ.μ. ενώ όλοι οι όροφοι είναι συνολικά 3028τ.μ.

Ο Ο.Λ.Κ σκέφτεται να μεταφέρει τις υπηρεσίες του στο τελωνείο και να αδειάσει το κτίριο για τους επενδυτές. Ωστόσο οι ένοικοι αντιδρούν καθώς στο κτίριο στεγάζονται ένας τηλεοπτικός σταθμός, μια μεγάλη καφετέρια, και πλήθος γραφείων.

Σανατόριο Καβάλας - Ξενοδοχείο και Μονάδα για ΑλτσχάιμερGoogle maps.
Η Ιατρική εταιρία Καβάλας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του πρώην Σανατορίου Καβάλας, σκοπεύει να δημιουργήσει στο ισόγειο του κτιρίου μονάδα για ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Ενα τέτοιο project θα μπορούσε να προσελκύσει χρήματα από το ΕΣΠΑ. Οι ασθενείς αυτοί θα προέρχονται από την Βόρειο Ελλάδα και επειδή ο αριθμός των ασθενών μπορεί και να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050 υπόσχεται πληρότητα και μεγάλα κέρδη στην Ιατρική εταιρία. Ο δήμος Καβάλας ζήτησε επίσης έναν όροφο για παιδιά ειδικού σχολείου.

Επιπλέον η Ιατρική εταιρία σκοπεύει να κάνει διεθνή διαγωνισμό για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις στον οποίο θα προταθεί η δημιουργία ξενοδοχείου.

Επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας. Πληρώνουμε 1εκ. ευρώ ετησίως το κλειστό!
Την επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας υποστηρίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι στην Καβάλα. Το γκρέμισμα του κλειστού κολυμβητηρίου με την προβληματική σκεπή θα απαλλάξει τους δημότες από το υπέρογκο κόστος 1εκ ετησίως για την συντήρηση του.

Το ανοιχτό κολυμβητήριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε προνομιακό μέρος (φωτογραφία). Το άσχημο τσιμεντένιο έκτρωμα του κλειστού κολυμβητηρίου ήταν ένα αποτυχημένο project, δημιουργώντας ένα τεράστιο ετήσιο χαράτσι για τους δημότες. Δεν υπήρξε ποτέ οικονομοτεχνική μελέτη για το όφελος/κόστος στην πόλη. Με την εγκατάλειψη του, θα ελευθερωθούν πόροι 1εκ ευρώ ετησίως για χρήσιμα έργα στην πόλη.

Τα παιδιά απαιτούν το κολυμβητήριο στο κέντρο της πόλης και όχι να παίρνουν την συγκοινωνία προς τις επικίνδυνες ανατολικές συνοικίες γκέτο με τους λαθρομετανάστες και τους γύφτους.


Λουτρά Ελευθερών Καβάλας. Διαγωνισμός για ξενοδοχείο Σπα 80 κλινών 4 ή 5 αστέρων. Χάρτης Google
Ένα νέο ξενοδοχείο για κτίσιμο σε πηγές θερμών νερών προσφέρει η δημοτική Εργοανάπτυξη Α.Ε. Καβάλας. Ο επενδυτής θα πάρει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για 36 χρόνια.

Το μίσθωμα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ακινήτου έχει οριστεί στις 40.000 ευρώ με 2% προσαύξηση κάθε χρόνο και από κει και πέρα θα είναι το 2% του τζίρου της επιχείρησης.

Το ξενοδοχείο πρέπει να είναι 4 ή 5 αστέρων και το σπα να σχετίζεται με τα θερμά νερά της περιοχής. Ο επενδυτής πρέπει να δώσει προκαταβολή 200 χιλιάδες ευρώ. Ο πρώτος διαγωνισμός ακυρώθηκε το 2016 και το 2017 το πήρε ιδιώτης από την Δράμα!.

ΤΑΙΠΕΔ: 8 στρέμματα μεταβιβάζονται στο Lucy Hotel - Google Maps, Bing Maps
Το 2013 8 στρέμματα περιβάλλοντα χώρου αγοράστηκαν από το ξενοδοχείο για 0,4εκ ευρώ. Η αγορά έγινε μέσω δημοπρασίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Αναμένονται επενδύσεις και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Επένδυση 7,24 εκ ευρώ για αναβάθμιση σε 5 αστέρων ξενοδοχείο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2009 . Η χωρητικότητα είναι 150 πολυτελή δωμάτια σε 10,000τμ και λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση.  (completion date: Απρ 2009).


Κεντρικό Λιμάνι & Μαρίνα Καβάλας - Bing Maps
Το κεντρικό λιμάνι βρίσκεται μέσα στην πόλη και έχει τις ιδιότητες του επιβατικού λιμανιού και μαρίνας ταυτόχρονα. Τα επιμέρους έργα είναι:
1. Επιβατικός Σταθμός Λιμένα Καβάλας 2000τ.μ. κόστους 2,5 εκ ευρώ (completed. Σεπ 2009)
2. Θωράκιση και επέκταση προβλήτας κατά 80μ, επένδυση 15 εκ ευρώ. (completed 2016)
3. Εγκατάσταση πλωτών προβλητών για μαρίνα 200 θέσεων, επένδυση 4 εκ ευρώ (completed 2016)
4. Κατασκευή δικτύων ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και επιστρώσεων: Επένδυση 1 εκ ευρώ. (U/C)
5. Kavala Port Center. Εμπορικό κέντρο 4000τ.μ. υπαίθριου χώρου επένδυση 1,5 εκ ευρώ (U/C)


Τεχνικά χαρακτηριστικά: Ο προσήνεμος μώλος έχει μήκος 560 μ. και ο υπήνεμος 230 μ.
Το μήκος των κρηπιδωμάτων είναι 1950μ και έχει βάθος από 4-10μ. Πάρκινγκ 260 θέσεων με πληρωμή στο τελωνείο. Πάρκινγκ 140 θέσεων με πληρωμή στο Ναυτικό Όμιλο.

Παγγαίο Δασικό Χωριό - Opening 2016, Facebook.
Το σαλέ (40χμ από Καβάλα) κατασκευασμένο από ολόκληρους κορμούς δένδρων βρίσκετε σε υψόμετρο 900μ. στην ανατολική πλαγιά του Παγγαίου, στην περιοχή "Δύο Καστανιές". Το σαλέ διαθέτει 9 δίκλινα, 1 τρίκλινο 10 τετράκλινα δωμάτια.


Το σαλέ έκλεισε το 2010. Ανήκει στο Δήμο Παγγαίου και προέβλεπε την δημιουργία αθλητικού χώρου, ξενώνα και κέντρου μαζικής εστίασης. Το βουνό διαθέτει και πίστα σκι αλλά σπάνια λειτουργεί.

Το 2016 ανακαινίστηκε και λειτουργεί ξανά από την δημοτική επιχείρηση "Κοινσεπ-Δασικο-Χωριό-Παγγαιου." .

Φιδονήσι, Καβάλα. Πωλείται 4,000,000 ευρώ.
Πωλείται το Φιδονήσι 160.000 τ.μ. στην Ν. Ηρακλειτσα Καβάλας. Η Ν. Ηρακλειτσα απέχει 15χμ από το κέντρο της πόλης. Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό σκάφος.
Κοντά στην ακτή υπάρχουν ρηχά και βαθιά νερά, εύκολα προσβάσιμα ιδανικά για καταδύσεις και παρθένες περιοχές κατάλληλες για ψάρεμα.

Υπάρχουν 4 μικρές παραλίες στην ανατολική και βόρεια πλευρά. Η απόσταση από την ακτή είναι 1 χλμ περίπου 5 λεπτά με ταχύπλοο. Υπάρχουν σπηλιές στο επίπεδο θάλασσας και ένα μικρό φυσικό λιμάνι. Το νησί κατά το μέγιστο βαθμό καλύπτεται από πράσινο, που αποτελείται από θάμνους.

Επένδυση 200εκ δολαρίων στα Πετρέλαια του Πρίνου. 
Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκ. δολαρίων βρίσκεται σε εξέλιξη για την αύξηση της παραγωγής του κοιτάσματος Πρίνου και Έψιλον, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Καβάλας.

Η Energean διαθέτει 30 εκ. βαρέλια βεβαιωμένων αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς και 28 εκ. βαρέλια δυνητικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους εκτιμητές.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων από τη δεκαετία του '80, η οποία περιλαμβάνει 15 παραγωγικές γεωτρήσεις, καθώς και την εγκατάσταση μίας νέας υπεράκτιας εξέδρας που θα προστεθεί στο υφιστάμενο συγκρότημα του Πρίνου. (Status: Ολοκλήρωση το 2018)


Συντήρηση διατηρητέου τύπου Chateaux 1926-28 Google Maps
Σπιτι του Ραουλ
Chateau γαλλικής αναγέννησης 1926-28. Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του πυργίσκου θυμίζει έντονα πυργίσκο από το φημισμένο chateau Chambord στη Γαλλία.

Το ιστορικό ακίνητο βρίσκεται στην συνοικία του Αγίου Ιωάννη στην οδό Κομνηνών.

Η ανακατασκευή σταμάτησε. Το κτίριο ανακαινίστηκε μερικώς.

Χτίστηκε από τον καπνέμπορο Χριστόδουλο-Ραούλ Χριστοδουλίδη με Βαυαρό αρχιτέκτονα.

Kavala Port Center- Λιμάνι Καβάλας Google Maps    
Δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου μέσα στο λιμάνι της Καβάλας.

Η ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση τριάντα ετών με το Ελληνικό δημόσιο μέσω του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί ένα εμπορικό κέντρο 4.000 m2 στεγασμένου χώρου για λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και 4.000 m2 υπαίθριου χώρου για εμπορική χρήση, εκδηλώσεις και αναψυχή.

Στο σημείο υπήρχαν παλιές αποθήκες οι οποίες κατεδαφίστηκαν. Ωστόσο η επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε ως τον Ιούνιο του 2016. Κόστος: 1,5εκ ευρώ. Πρόοδος: Άγνωστη.

Μονάδα Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων, Άγιος Σίλας, Καβάλα. Google Maps
Η μονάδα είναι δυναμικότητας 100 ασθενών και έχει επιφάνεια 4,500τ.μ. Βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Σίλα απέναντι από το Νοσοκομείο Καβάλας. Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 4,000,000 ευρώ και 600,000 από την Μητρόπολη Καβάλας. Θα δημιουργηθούν 25-30 θέσεις εργασίας με γιατρούς, νοσοκόμες και διαφόρων ειδικοτήτων υπαλλήλους. Πρόκειται για ίδρυμα στο οποίο μετέχει η Εκκλησία και ο δήμος Καβάλας.

Οι ασθενείς θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ, και όσοι δεν έχουν κάλυψη θα δίνουν τα 2/3 της σύνταξης τους. Κόστος 4,6 εκ ευρώ: Opening 1 Σεπ 2016.

Λυδία Euromedica - Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, Αμυγδαλεώνας Καβάλας.
Κατασκευή και  λειτουργία ενός σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης στην πόλη της Καβάλας με σκοπό την εξυπηρέτηση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Το κέντρο είναι μία αυτοτελής και ανεξάρτητη Μονάδα, στην οποία παρέχονται υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, καθώς και από νοητική υστέρηση χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και της μεθόδους της Ιατρικής Αποκατάστασης. Η απόσταση από το κέντρο της Καβάλας είναι 5χμ.

Το κτίριο συνολικού εμβαδού 6.350 τ.μ. έχει 40 δωμάτια (80 κλινών) και κτίστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 18800 τ.μ.. Το κτίριο αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα και δώμα. Συνολικά στην κλινική θα δημιουργηθούν 80 θέσεις εργασίας.

Επένδυση 12εκ ευρώ. Λειτουργία Σεπτέμβριος 2017. Θέση Αμυγδαλεώνας Καβάλας.

Ψυχιατρική κλινική Ελευθερία, Νικήσιανη, Παγγαίο Καβάλας.
Σε μια έκταση 19 στρεμμάτων συνολικά, τα δυο μεγάλα κτίρια του Κέντρου Ευαγγελινός καλύπτουν 4.000 τ.μ. και αποτελούνται από 38 δωμάτια (80 κλίνες), ιατρεία, χώρους ψυχοθεραπείας – εργασιοθεραπείας, ιατρεία, τραπεζαρία, χώρους αναψυχής, κλειστό γυμναστήριο, αυλές με κιόσκια.

Το προσωπικό (νοσηλευτικό και βοηθητικό) ανέρχεται συνολικά σε 43 άτομα, με τις επικεφαλής να διαθέτουν εξειδίκευση από ανάλογα Κέντρα της Γερμανίας.
Επιπλέον, θα απασχολούνται μόνιμα έξι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και άλλοι τέσσερις συνεργαζόμενοι.

Το Κέντρο θα υποδέχεται ασθενείς κάθε ηλικίας και κατάστασης (με έμφαση στα ψυχιατρικά περιστατικά –ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι ασθενείς με Αλτσχάιμερ και άνοια, καθώς και άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ, κάπνισμα και τζόγο).

Επένδυση κόστος 5 εκ ευρώ. Λειτουργία : 2011

Επιβατικός Σταθμός Λιμένα Καβάλα 
Κατασκευή κτιρίου 2000τ.μ. κόστους 2,5 εκ ευρώ. Δόθηκε στην χρήση τον Σεπτέμβριο του 2009. Το κτίριο εξυπηρετεί εκδοτήρια εισιτηρίων, καφετέρια, και αίθουσα αναμονής με κλιματισμό. Υπάρχει πάρκινγκ 260 θέσεων πίσω από το κτίριο με πληρωμή.
kavala passenger port station

Νέο Νοσοκομείο Καβάλας - Bing Maps
Επένδυση 62εκ ευρώ δυναμικότητας 380 κλινών σε επιφάνεια 37000τμ. Για να αξιοποιηθεί πλήρως πρέπει να υποστηρίξει πανεπιστημιακή Ιατρική σχολή στην Καβάλα και να δημιουργηθούν αξιόλογα ερευνητικά κέντρα. Αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει πόλος έλξης για επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρίες με ότι αυτό συνεπάγεται για χαμένες θέσεις εργασίας στον τεχνολογικό και ιατρικό τομέα και το κύρος της πόλης. (completed: Οκτ. 2009, opening Ιουλ. 2010)


Φώτο 1: Το νοσοκομείο υπο κατασκευή.

Λασπόλουτρα Κρηνίδων Καβάλα - Ξενοδοχείο 5 αστέρων
Η περιοχή των Κρηνίδων (17χμ από την Καβάλα) τον Απρίλιο του 2016 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιστορικών Λουτροπόλεων EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Είναι το μόνο μέλος που διαθέτει λασπόλουτρα.

Για την βελτίωση των υποδομών ο δήμος θέλει να επενδύσει μέσω ΕΣΠΑ 2 εκ. ευρώ.

Σε κρατικό σχέδιο προβλέπεται η διατήρηση του σημερινού χαρακτήρα των λασπόλουτρων, ώστε να είναι επισκέψιμα από πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ προβλέπεται επίσης η δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας ευεξίας-λουτροθεραπείας (spa) με την παράλληλη κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων. Στα σχέδια του φορέα διαχείρισης των λασπόλουτρων είναι επίσης η εμπορική αξιοποίηση της ιαματικής λάσπης, με τη συσκευασία και την πώλησή της στην αγορά. Completion date: Άγνωστο

Αεροδρόμιο Καβάλας KVA - Fraport Επένδυση. 
Θα αξιοποιηθεί η αχρησιμοποίητη έκταση των 500 τ.μ. στον ημιώροφο για την κατασκευή καταστημάτων και χώρων λιανικής / ΚΑΕ / μαζικής εστίασης, ενώ ο αεροσταθμός θα επεκταθεί κατά 4.961 τ.μ. Στο αεροδρόμιο της Καβάλας, ο βασικός όγκος των εργασιών αναβάθμισης θα υλοποιηθεί έως το 2020, με αποτέλεσμα τα μελλοντικά έργα να είναι περιορισμένα και να περιλαμβάνουν την αναδιάταξη των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών για να είναι δυνατή η οπισθέλκυσή τους και την αποκατάσταση του οδοστρώματος (2035).
Ο αριθμός των επιβατών προβλέπεται να αυξηθεί από 0,21 εκατ. επιβάτες ετησίως το 2013 σε 0,59 εκατ. το 2055, με ενιαίο ρυθμό ετήσιας αύξησης της τάξης του 2,49%. Η Κίνηση Εναέριας Κυκλοφορίας (ATM) προβλέπεται να αυξηθεί από 2.800 σε 7.600.

Αναβάθμιση του κτιρίου Περιφέρειας (Νομαρχίας) Καβάλας 3,000,000 ευρώ. Google Maps
Αναβάθμιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου Περιφέρειας (Νομαρχίας) Καβάλας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν βάψιμο του κτιρίου, νέα κουφώματα στα παράθυρα και ξύλινες επενδύσεις στις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού.

Το κτίριο κτίστηκε το 1968 μέσα στη θάλασσα με την επιχωμάτωση της παλιάς παραλίας την δεκαετία του 50 και μετά. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης πράγμα που εξυπηρετεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους επισκέπτες. Πρόκειται για αρχιτεκτονικό αριστούργημα που εντυπωσιάζει με τον όγκο του, και δίνει κύρος στην πόλη της Καβάλας. Κόστος 3εκ ευρώ. Ολοκλήρωση: 2012.

Ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4 αστέρων 149 δωμάτια Google Maps
Το καλοκαίρι του 2011 επαναλειτούργησε  έπειτα από ριζική εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση το ξενοδοχείο Galaxy, δυναμικότητας 149 δωματίων, στο κέντρο της πόλης με θέα στο λιμάνι της Καβάλας.

Στην ταράτσα λειτουργεί roof garden με θέα στο λιμάνι. Λειτουργεί και τον χειμώνα σαν επιπλέον όροφος αφού έχει την δυνατότητα να κλείνει.

Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστήριο. Πρόκειται για επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ. (completion date 2011)

Νέο δικαστικό μέγαρο Καβάλας Google Maps
Αποτελείται από 1 υπόγειο, ισόγειο και 4 ορόφους. Το συνολικό εμβαδόν της ανωδομής είναι 6.421 τ.μ. και το εμβαδόν του υπογείου είναι 1550 τ.μ. . Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πάρκινγκ. Το υπόγειο πλημμυρίζει και δεν έχει κάποια χρησιμότητα γιατί είναι γεμάτο με αντλίες. Οι αίθουσες και τα γραφεία δεν εξυπηρετούν τις τωρινές ανάγκες γιατί σχεδιάστηκε 10 χρόνια πριν.

Η μη δημιουργία εφετείου συνεπάγεται χαμένες θέσεις εργασίας και μείωση του κύρους της πόλης. (completed: Sep 2009) Κόστος 7,7εκ ευρώ.
 Το εργοστάσιο γκρεμίστηκε και στη θέση του κτίστηκε το δικαστικό μέγαρο.

Νέο κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας. Google Maps
Επένδυση 7εκ ευρώ. Χωρητικότητα 1500 θέσεις.(completed. Sep 2007)
Το κλειστό κολυμβητήριο έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις τσέπες των δημοτών της Καβάλας. Κάθε χρόνο κοστίζει 1εκ σε λειτουργικά έξοδα και οι δημότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη. Οι περισσότεροι δημότες είναι υπέρ του γκρεμίσματος του κτιρίου καθώς είναι αισθητικά άσχημο και δημιουργεί τρύπα 1εκ ευρώ κάθε χρόνο σε όλους τους δημότες.

Πλατεία Καπνεργάτη ανάπλαση. Google Maps
Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής με το ενδεχόμενο να γίνει πεζοδρόμηση της πλατείας. Η περιοχή έχει ήδη αναπλαστεί και είναι πολύ όμορφη. Το καινούργιο σχέδιο ανάπλασης είναι ένα έκτρωμα.
 Κόστος 3,5εκ ευρώ. (status: Uknown)

Η ανάπλαση της περιοχής δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους. Το σχέδιο έκτρωμα.

Φωτισμός μεσαιωνικού υδραγωγείου και τοίχους της παλιάς πόλης.
- Τελείωσε ο νέος φωτισμός του μεσαιωνικού υδραγωγείου. Η συντήρηση του υδραγωγείου έγινε με χρήματα της Εγνατία Οδός.
- Ο φωτισμός του δυτικού τοίχους στο λιμάνι μαζί με πράσινο ολοκληρώθηκε το 2013.
Google Maps Υδραγωγείο,       Google Maps Τοιχος στο Λιμάνι




Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων. Ένταξη στα Unesco Heritage Sites.
Ένταξη του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου στα μνημεία της Unesco World Heritage Sites. Αποτελείται από ένα αρχαίο θέατρο (Φώτο δεξιά) σε καλή κατάσταση και τα ερείπια μια πόλης. Ο αρχαιολογικός χώρος σήμερα δεν είναι αναγνωρίσιμος με αποτέλεσμα να μην αναφέρεται στους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς. Η ένταξη της περιοχής στα Unesco Sites αναμένεται να δώσει κύρος στην περιοχή και να αυξηθεί η τουριστική επισκεψιμοτητα. Η απόσταση από την Καβάλα είναι 16χμ.

 Completion Date: Εντάχθηκε τον Ιούλιο 2016.

Αυτοκινητόδρομος Καβάλα-Θεσσαλονίκη (Εγνατία οδός)
Ο αυτοκινητόδρομος Καβάλα-Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2010.
- Διόδια: Νυμφόπετρα και Παγγαίο.
- Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτου: Δεν υπάρχουν.
- Εναλλακτική διαδρομή: Παραλιακή Εγνατία. 


Φώτο 1: Αυτοκινητόδρομος Καβάλας στο ύψος παληου.
Φώτο 2: Χάρτης Εγνατίας Καβάλα - Στρυμονας.
Φώτο 3: Χάρτης Εγνατίας Στρυμονας - Θεσσαλονίκη.

Εμπορικό Κέντρο - Θεμελιοδομη. Google Maps
Σχέδιο δημιουργίας σινεμά, εμπορικού κέντρου και πάρκινγκ 250 θέσεων στο συγκρότημα ΣΕΚΕ 22000τμ. Η επένδυση ήταν της τάξης των 15εκ ευρώ. Το συγκρότημα εχει 12.000 τμ ανωδομής και 8.000 τ.μ. υπόγειου χώρου. Επιπρόσθετα, το όμορο αναπαλαιωμένο κτίριο του «Παλιού Ωδείου» θα έχει συνολικά 1.850τμ εμπορικών χώρων-καταστημάτων. (completion date: χρεωκοπία Θεμελιοδομης - εγκατάλειψη )




Οινοτουρισμός Καβάλα: Επένδυση 3,5 - 4 εκ. ευρώ υλοποιεί η εταιρεία "Αμπελόεις"
Δημιουργία νέας οινοποιητικής μονάδας στη Φωλιά Καβάλας. Η Αμπελόεις ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006 από την οικογένεια Τσιώλα, στη Φωλιά Καβάλας, με σκοπό τη δημιουργία εκλεπτυσμένου οίνου και κάνει από τις αρχές Δεκεμβρίου το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά με περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αμπελόεις, κ. Σίμο Τσιώλα, οι καλλιεργήσιμοι αμπελώνες της εταιρείας στη Φωλιά Καβάλας ανέρχονται σε περίπου 150 στρέμματα, ενώ το οινοποιείο βρίσκεται σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων στους πρόποδες του όρους Σύμβολον και καταλαμβάνει επιφάνεια 1.800 τ.μ. Η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 350.000 -400.000 φιάλες.

ΕΑΣ Καβάλας επένδυση 4,5εκ ευρώ
Επένδυση 4,5 εκ. ευρώ για την μετατροπή μέρους του εκκοκκιστηρίου που διαθέτει σε ψυγεία για τη διατήρηση των φρούτων αλλά και ο εκσυγχρονισμός κι επέκταση του συσκευαστηρίου της ελιάς.

Η ΕΑΣ Καβάλας αντιπροσωπεύει και εμπορεύεται μεγάλη γκάμα προϊόντων με προεξέχοντα τα ακτινίδια, τα λευκά σπαράγγια, το καλαμπόκι, την πράσινη ελιά Χαλκιδικής, τις ελιές θρούμπες Θάσου, σιτηρά, αραβόσιτο, φασόλια και διάφορα άλλα προϊόντα.

Με το brand «Kavala Coop», η ΕΑΣ Καβάλας επεκτείνει την παρουσία της στις ξένες αγορές της Κίνας, της Μέσης Ανατολής, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πολωνίας καταγράφοντας ήδη τζίρο κοντά στα 45 εκ. ευρώ και εξαγωγές που φτάνουν τα 25 εκ. ευρώ, ενώ κύριος παράγοντας της επιτυχίας της είναι η ζήτηση των αγορών για το ακτινίδιο, προϊόν το οποίο εξάγεται σχεδόν στο σύνολο της παραγωγής τους (10.000 τόνοι).

Αποκατάσταση Κάστρου Ν. Περαμου Καβάλας.
Η αποκατάσταση του κάστρου εντάχθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, που αναμένεται να αλλάξει τη συνολική εικόνα του μνημείου, που για αιώνες δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του Βρασίδα στον παραθαλάσσιο οικισμό της Νέας Περάμου.

Το έργο της αποκατάστασης της Ανακτορόπολης έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης περίπου πέντε χρόνια και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ, ενώ συνολικά απασχολούνται για τον σκοπό αυτό 14 άτομα. Ολοκλήρωση έργου 2011-2015.

Μετατροπή Ξενοδοχείου σε Εμπορικά Γραφεία. Google Maps
Το πρώην ξενοδοχείο Πανόραμα οδός Βενιζέλου 26, ανακαινίστηκε ριζικά εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να δημιουργηθούν γραφεία για εταιρίες, ιατρεία, κτλ.

Το κτίριο έχει 5 ορόφους συν ισόγειο το οποίο χρησιμοποιείται από καταστήματα και από τις 4 όψεις. Η μια όψη βλέπει στην οδό Βενιζέλου, ενώ οι άλλες 3 σε πεζόδρομους.

Ολοκλήρωση: Πριν το 2008, Κόστος: Άγνωστο.

Ανακατασκευή Apollon Cinema Καβάλα. Χάρτης Google
Ανακατασκευάστηκε το Apollon Cinema δημιουργώντας 3 αίθουσες συνολικά 250, 140 και 115 ατόμων. Η θέση του στο κεντρικότερο σημείο της Καβάλας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση. Έγινε αναβάθμιση στα δομικά στοιχεία του κτιρίου σύμφωνα με τους νέους πολεοδομικούς κανονισμούς.

Χαρακτηριστικά: Δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής της ίδιας ταινίας και στις τρεις αίθουσες.  Άνετο φουαγιέ – lobby μεγάλης χωρητικότητας. Λειτουργικό bar κυλικείο για άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών οργανωμένο ώστε να παρέχει πληθώρα αγαθών και στελεχωμένο από ειδικευμένο προσωπικό. Ολοκλήρωση: Οκτώβριος 2007, Κόστος: 2 εκ ευρώ.

Ιμαρέτ: Μετατροπή σε Ξενοδοχείο.
Παραχωρήθηκε για 100 χρόνια από την Αίγυπτο το μνημείο Ιμαρετ για μετατροπή σε ξενοδοχείο στην οικογένεια Μισσιριαν. Η συντήρηση ξεκίνησε το 2001 και τελείωσε το 2004 με κόστος τα 7εκ ευρώ. Διατηρήθηκαν ακέραιες όλες οι δομές του συγκροτήματος και έγιναν μικρές παρεμβάσεις ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ξενοδοχείου.

Τοποθεσία: Στην παλιά πόλη της Καβάλας, κάτω από το κάστρο.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει μια οικία και ένα άγαλμα σε κοντινή απόσταση που λειτουργεί ως καφετέρια.  

Ακτή Μπάτης Επένδυση
Αξιοποίηση της παραλίας  μόλις 3χμ από το κέντρο της πόλης. Ανακατασκευή ενός κτιρίου δυο ορόφων. Διαθέτει εστιατόριο που λειτουργεί όλο το χρόνο, cafe bar, pool bar, beach bar, κάμπινγκ, playground για παιδιά με πισίνα, μεγάλη πισίνα, WiFi Internet, αλλά και οργανωμένη ακτή.

Διαθέτει άρτιο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για κοινωνικές εκδηλώσεις, επιχειρηματικές διασκέψεις, επιδείξεις μόδας και επιστημονικές ημερίδες.

Project Completed 2001-2008, Κόστος:

Νέα Πτέρυγα Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Χάρτης Google
Κατασκευή νέας αίθουσας περιοδικών εκθέσεων 356m2. Η κατασκευή άνοιξε στο κοινό το 2003. Κόστος: Άγνωστο.
Το Μουσείο Καβάλας κατασκευάστηκε το 1963-64 από τους καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δ. Φατούρο και Γ. Τριανταφυλλίδη. Εμβαδόν συνολικού οικοπέδου 4.541m2. Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων 356m2.

Μετατροπή Εργοστάσιου Υφασμάτων ΕΛΒΕ σε διαμερίσματα. Bing Maps, Google Maps
Το εργοστάσιο υφασμάτων ΕΛΒΕ Κιτσικόπουλος μετατράπηκε σε διαμερίσματα. Το υπόγειο διαθέτει πάρκινγκ, και ενα σουπερμάρκετ. Αρχικά λειτουργούσε και ένα γυμναστήριο με εσωτερική πισίνα. Αργότερα έκλεισε και μετατράπηκε και αυτό σε διαμερίσματα. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου στην Καβάλα. Ο προαυλιος χώρος χρησιμοποιείται για πάρκινγκ.

Εξωτερικά το κτίριο είναι αισθητικά άθλιο και παίρνει άνετα το βραβείο της ασχημοτερης πολυκατοικίας στην Καβάλα. Ολοκληρώθηκε περίπου το 2000. Κόστος: Άγνωστο.

ΤΑΙΠΕΔ - ΕΤΑΔ - Portfolio ΚΑΒΑΛΑΣ
1. Ακτή Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, 290 στρ
2. Ακτή Μπάτη Καβάλας, 70 στρ
3. Ιαματική Πηγή στα Λουτρά Ελευθερών και έκταση 785 στρ
4. Τουριστικό Περίπτερο και Αρχαιολογικός Χώρος Κρηνίδων, 55 στρ
5 . Τουριστικό Περίπτερο Αγ Σύλλα Καβάλας,11,5 στρ
6. Αιγιαλός στον όρμο Μυρμήγκι-Παχύ, μήκους 360 μ
7. Παραδοσιακό κτίσμα κα έκταση 34,5 στρ στα Λιμενάρια Θάσου
8. Ξενία Λιμένα Θάσου, 3 στρ

Εξαιρούνται από ιδιωτικοποίηση.

1. Ακτή Καλαμίτσα Καβάλας, 54,6 στρ